Tweedehands winkelen in Deventer

Heb je iets nodig? Ga dan eerst voor tweedehands in plaats van nieuw. Zo bespaar je geld én het milieu. Je haalt unieke items in huis én geeft spullen een tweede leven.

Tweedehands winkelen doe je zo 

Er zijn steeds meer (online) plekken waar je tweedehands producten kunt kopen en verkopen. Dus opruimen - verdienen - kopen, en ondertussen ben je lekker duurzaam bezig! Deze 4 tips helpen je op weg:  

  1. Speur online naar tweedehands parels op Marktplaats, Tweedehandskwaliteit of Vinted.  
  2. Neem een kijkje bij buurtgroepen, zoals Facebook, Nextdoor en Hoplr. Deze websites bieden lokale koop- en verkoopmogelijkheden. 
  3. Loop eens binnen bij een fysieke winkel met tweedehands spullen in Deventer: kringloopwinkels, vintage kledingwinkels, antiekmarkten en vlooienmarkten. 
  4. Maak nieuwe creaties van oude spullen. Bouwmaterialen kun je vaak hergebruiken. 

Clothing Loop Deventer

Wist je dat je in Deventer met The Clothing Loop jouw kleding kunt ruilen met anderen in jouw buurt? Je ontvangt een tas met kleding, neemt kleding die je leuk vindt eruit, en stopt iets in de tas dat niet meer bij je past. Daarna geef je de tas door aan de volgende persoon op de lijst. Superleuk, gratis en duurzaam! 

Meld je gratis aan via de website

Delen is het nieuwe hebben

Gebruik je iets maar af en toe, zoals een partytent of een hogedrukspuit, is het dan nodig om dit apparaat te kopen? Vraag eens rond in je omgeving of kijk op een app als Nextdoor of Peerby. Grote kans dat je er eentje kunt lenen van familie, vrienden of buren. 

Gratis meenemen of ruilen 

Op steeds meer plekken in Deventer staan boeken- en stekjeskasten waar je een boek of een plantje kunt ruilen. Naast ruilkasten zijn er ook weggeefkasten in Deventer. In Bathmen, Okkenbroek en Lettele heten ze “Noaberkast”. In de kast is een basisvoorraad aanwezig van onder meer tampons, wc-papier, tandpasta en houdbaar voedsel. Hier kun je gebruik van maken als je het nodig hebt. 

Vind de weggeefkasten in jouw buurt

De voordelen van tweedehands

  • Tweedehands spullen zijn al gemaakt. Dit scheelt veel kostbare grondstoffen (en afval!) vergeleken met nieuwe spullen. 
  • Het is vaak al in de buurt. Veel nieuwe spullen gaan de halve wereld over. Dat kost veel brandstof en zorgt voor schadelijke uitstoot. 
  • Je bent niet afhankelijk van de laatste trends. Je kunt zoeken naar spullen die precies passen bij jouw smaak. Je haalt iets bijzonders in huis dat je nergens anders scoort.