Bathmen

Bathmen is een landelijk gelegen dorp aan de rand van de gemeente Deventer, waar het goed wonen is. Met veel actieve inwoners, is er altijd wel iets te doen.  

Cash veur de keet

Besparen op je gasverbruik? De juiste isolatie of een warmtepomp zorgen daarvoor. Win een warmtepomp of isolatie van je huis t.w.v. € 7.000

Doe mee

BattumUp helpt je graag

Wil je gratis hulp om je huis energiezuinig en comfortabel te maken? Woon je in Bathmen? Maak dan kennis met BattumUp. De lokale projectgroep waarin Noaber-Energie, de gemeente Deventer, inwoners en boeren samenwerken aan een duurzaam Bathmen. BattumUp helpt je met:

  • Tips over comfort, energiebesparing en elektrisch verwarmen. Onze hulp is onafhankelijk, vrijblijvend en altijd gratis.  

  • Hulp om subsidie aan te vragen voor isolatie en andere maatregelen in jouw huis. Er is meer subsidie dan je misschien denkt.  

Maak een afspraak met een energiecoach bij je thuis

Energiecoaches Henk Visser en Gerard Huisman hielpen al honderden Bathmenaren. Helemaal gratis en vrijblijvend. Voor jouw maken ze een overzichtelijk plan om aan de slag te gaan thuis. Een plan dat past binnen jouw budget en voorkeuren.

Maak een afspraak

Groen Gas 

Vanuit BattumUp werken we met lokale boeren aan groen gas. Dat gas halen zij uit koeienmest. Groen gas is een fossielvrij alternatief voor aardgas. Zo werkt het:

  • We starten met 7 kleine monomestvergisters op het erf van de boerderij.
  • Die verbinden we met een biogasleiding. Op een centraal punt wordt het biogas opgewaardeerd naar groen gas.
  • Daarna gaat het groene gas het bestaande aardgasnet in. In je woning hoef je dus geen aanpassingen te doen. 

Dit groene gas vervangt een deel van het verbruik aan aardgas in Bathmen. Als Bathmenaren hun gasverbruik weten te halveren, dan is het mogelijk om het hele dorp te voorzien van groen gas. Een mooie stap naar een toekomstbestendig en lokaal energiesysteem. 

Hoe duurzaam is de Bathmenaar al?

Ontwerper Rosalie Apituley maakt een kunstwerk dat laat zien hoe goed Bathmenaren bezig zijn met hun huis verduurzamen. Ze heeft 4 ideeën voor het kunstwerk. Als Bathmenaar kun jij meebeslissen welk idee we realiseren. Regelmatig bellen we spontaan bij mensen aan.  

Meer weten over BattumUp of aansluiten?

Dat kan! Neem contact op met Jochem Boeke via:

Hij hoort graag van je.