Ontmoet het Duurzaamheidsteam Zandweerd

In de wijk Zandweerd is een actieve groep vrijwilligers: het Duurzaamheidsteam Zandweerd. Samen werken ze aan een groener, schoner, duurzamer en socialer Zandweerd. Waar niemand in de kou zit en iedereen mee kan doen. De focus van het Duurzaamheidsteam ligt bij isolatie van de koopwoningen in de wijk. Veel inwoners willen en moeten nog flinke stappen zetten in verduurzaming. Om dat zo snel, makkelijk en leuk mogelijk te maken, is deze groep inwoners in 2019 begonnen deze uitdaging samen op te pakken. 

Wat doen we samen:  

  • Isolatieacties 
  • Gezellige buurtborrels, Wijkdagen en straatborrels 
  • Opruimacties 
  • Electrische deelauto’s 
  • Verwijdering van asbestdaken 
  • Lokale voedsel coöperatie 

Meer weten: Buurtbedrijf Zandweerd 

Slim Warmtenet Zandweerd

Voor de verwarming van ons huis en ons warm water stappen we de komende jaren van het aardgas af. In de Zandweerd is het Slim Warmtenet Zandweerd voor veel woningen de goedkoopste én meest duurzame oplossing. We maken namelijk gebruik van warmte van de rioolwaterzuiveringsinstallatie. Van de buren voor de buren.

Bekijk meer info over het warmtenet

De Klussendienst: handige buren komen gratis bij je langs

Ben je zelf niet (meer) goed in staat om te klussen? Dan komen de klussers van de Klussendienst gratis bij je langs voor een helpende hand en wat gezelligheid. Denk bijvoorbeeld aan het indraaien van een ledlamp of aan het witten van een muurtje. Daarna kijken de klussers ook nog even of ze iemand blij kunnen maken met een duurzame oplossing zoals een brievenbusborstel of een tochtstrip. 

Als bedankje kun je iets doen voor een andere buurtbewoner: zelf een klusje doen, boodschappen doen, sokken breien of een kopje koffie drinken met een eenzame wijkgenoot... Ieder talent krijgt zo de ruimte! 

Meld je klus aan

Meer weten over het Buurtbedrijf of ook aansluiten?

Dat kan!  Neem contact op met Daphne Douma via:

Ze hoort graag van je.