Maak een groen dak

Een groen dak is een soort siertuin begroeid met kruiden, grassen en/of planten. Een groen dak verbetert de luchtkwaliteit, dempt straatgeluid, isoleert en verkoelt, houdt regenwater vast en is onderhoudsvriendelijk. Daarnaast levert een groen dak voedsel voor vlinders, bijen en vogels. 

Lees hier of jouw dak geschikt is en welke subsidies er zijn om een groen dak aan te leggen. Met je buurt aan de slag? De Ulebelt helpt jullie op weg. 

Is jouw dak geschikt?

Wil je een groen dak? Bekijk dan eerst de groene dakenkaart van Deventer om te zien of je dak geschikt is. Is je dak geschikt, dan kun je gelijk zien hoeveel m2 groen dak je kunt aanleggen en wat het kost. 

Bekijk de groene dakenkaart

Aan de slag met een groen dak

Sedummatten zijn een makkelijke en snelle manier om zelf een groen dak aan te leggen. Bij Milieu Centraal vind je een handig stappenplan.

Met je buurt aan de slag

Garages, bergingen en schuren in een straat grenzen vaak aan elkaar. Omdat ze vaak ook hetzelfde zijn, zijn ze ideaal om samen met buren een groen dak aan te leggen. Kijk dan eens of je er een buurtproject van kunt maken. Dat scheelt ook nog eens in de kosten. De Ulebelt helpt inwoners graag met ontwerpen, workshops, subsidieaanvragen, publiciteit en bij de aanleg. 

Neem contact op met de Ulebelt

Subsidies

Bekijk alle subsidies