Gooi minder eten weg
Wist je dat we in Nederland elk jaar ruim 33 kilo eten weggooien per persoon? Dat komt neer op 140 euro aan voedsel. Gooi minder eten weg door niet te veel te kopen en te koken.

Meten = weten
Hoeveel voedsel gooi jij (onbewust) weg? Houd een week lang bij hoeveel eten je weggooit, welke producten dit zijn en waarom. Zo word je bewust van je eigen verspilgedrag.
Zo voorkom je voedselverspilling
- Kopen: maak gebruik van een boodschappenlijstje, check je voorraad en maak een planning.
- Koken: weeg je eten af, weet hoeveel je nodig hebt per persoon, weet wat je allemaal van een product kunt eten en wees creatief met restjes.
- Bewaren: bewaar je eten op de juiste plek, gebruik je zintuigen na de THT-datum(Verwijst naar een externe website) (ten minste houdbaar tot) en vries eten in om het langer te bewaren.
Het Voedingscentrum(Verwijst naar een externe website) heeft nog 8 tips om voedselverspilling te voorkomen.
De verspillingstool
Hoeveel voedselverspilling kunnen de mensen in jouw gemeente of organisatie samen voorkomen? En hoeveel CO2-uitstoot besparen jullie daarmee? Check het met de verspillingstool van het Voedingscentrum(Verwijst naar een externe website).
Handige linkjes
Meer tips en tricks nodig? Bekijk de linkjes hieronder voor inspiratie.
