Zonnepanelen: zelf energie opwekken
Met zonnepanelen wek je je eigen duurzame stroom op. Dat is goed voor het milieu én voor je portemonnee. Je bespaart op je energierekening en je bent minder afhankelijk van fossiele brandstoffen.
Is mijn dak geschikt?
Ben je enthousiast over zonnepanelen en wil je weten of jouw dak geschikt is? Met de Zonnekaart van Deventer kom je daar snel achter! Vul je adres in en zie meteen:
-
of je dak geschikt is voor zonnepanelen;
-
hoeveel panelen je kunt installeren;
-
de geschatte kWh-opbrengst per jaar;
-
de kosten van installatie (zelf of door een professional);
-
de terugverdientijd van je investering;
-
of je dak geschikt is voor een groen dak.
Zonnepanelen combineren met groen dak? Goed idee!
Het groen van een groen dak zorgt voor verkoeling. Op hete dagen blijven de panelen daardoor koeler. Omdat koelere panelen meer energie opwekken zorgt een groen dak voor meer energieopwekking dan een standaard dak. Voor het aanleggen van een groen dak hebben we een subsidie voor je.
Geen dak voor zonnepanelen? Geen nood!
Balen dat je dak niet geschikt is voor zonnepanelen. Maar er zijn nog steeds manieren om mee te doen met de energietransitie! Je kunt je ervoor kiezen om mee te doen met een bestaand project of samen met je buurt een project opzetten. Hierbij kan je hulp krijgen. Vraag Deventer Energie naar de mogelijkheden.
De voordelen van zonnepanelen
- Bespaar geld op je energierekening. De energie die je zelf opwekt, hoef je niet te betalen aan je energieleverancier. Je draagt bij aan een duurzame toekomst.
- Zonnepanelen wekken schone energie op, zonder CO2-uitstoot.
- Woningen met zonnepanelen zijn meer waard dan woningen zonder panelen.
- Zonnepanelen gaan lang mee. Ze hebben een levensduur van 25 tot 30 jaar.
Tip! Vind betrouwbare vakspecialisten bij jou in de buurt via het Duurzaam Bouwloket.
Subsidies en leningen
Subsidie Kleintje Duurzaamheid
Wil je met een groep huiseigenaren aan de slag met energiebesparing? Bijvoorbeeld het installeren van warmtepompen of het plaatsen van zonnepanelen? De gemeente Deventer heeft een subsidiepotje om jullie te ondersteunen bij het verkennen van de mogelijkheden. Denk aan informatiebijeenkomsten, informatiemateriaal en advieskosten.