5 tips om duurzaam te reizen

Wist je dat we met z'n allen heel veel CO2 uitstoten door de manier waarop we reizen? Dat kan anders! In dit artikel lees je 5 makkelijke tips om je vervoer te verduurzamen. En ontdek zo leuke en handige alternatieven voor de auto.

Aan de slag met 5 tips

Tip 1: kies de fiets

Voor korte afstanden is de fiets superhandig. Je bent lekker in de buitenlucht, bespaart geld én stoot geen CO2 uit. Is de afstand wat langer? Dan is een elektrische fiets een fijn alternatief! Zo fiets je zonder zweetdruppels naar je bestemming.

Tip 2: stap in de bus of trein 

De bus en trein zijn een prima manier om te reizen zonder auto. Je hoeft niet te zoeken naar een parkeerplek, kunt lekker relaxen tijdens de rit en je helpt mee om de drukte op de weg te verminderen. In Deventer is het openbaar vervoer goed geregeld, dus check de mogelijkheden in jouw buurt.  

Tip 3: maak gebruik van deelvervoer 

Deelauto's, deelfietsen, scooters... er zijn steeds meer handige opties om vervoersmiddelen te delen. Zo hoef je niet alles zelf te bezitten en is er minder verkeer op de weg.  

Meer over deelvervoer in Deventer

Lees ook onze tips om wateroverlast te voorkomen

We merken het allemaal. Het regent vaker en heviger en er zijn ook meer warme en droge periodes. Wil je ook aan slag om wateroverlast in je tuin te voorkomen? 

Bekijk de tips

Tip 4: ritjes delen: samen goedkoper én groener! 

Ga je met de auto naar dezelfde plek als je collega's of vrienden? Deel dan de rit! Zo bespaar je samen benzinegeld en is er minder verkeer op de weg. Er zijn speciale apps, zoals BlaBlaCar en WePool, die je kunt gebruiken om ritjes te delen.  

Tip 5: ga elektrisch rijden

Ben je toe aan een nieuwe auto? Denk dan eens aan een elektrische! Die stoten tijdens het rijden geen CO2 uit en zijn ook nog eens lekker stil. Er komen steeds meer laadpalen bij, dus je kunt prima lange afstanden rijden.

Dit moet je weten over elektrisch rijden